Voorbereiden voor woningfotografie

Spannend, er komt een woningfotograaf langs die je huis vast gaat leggen voor de verkoop. Alle plekken in huis waar normaal alleen jij komt, staan straks op Funda. Waar moet je op letten en waar kun je alvast rekening mee houden?

Opruimen

Het klink gek, maar haal zo veel mogelijk persoonlijke spullen uit de ruimtes. Jouw sfeervolle woning moet door een zo groot mogelijk publiek – met ieder zijn eigen smaak en voorkeur – mooi gevonden worden. De kunst is om de ruimtes zelf te benadrukken en de mogelijkheden ervan te laten zien. Haal persoonlijke foto’s weg en kijk ook naar storende details. Losse plinten, afgebladderde kozijnen en rommel onder het bed geven geen prettige indruk van het huis. De vastgoedfotograaf (of vastgoedstylist) zal voorafgaande aan de fotoshoot een uitgebreid advies geven met zaken die aangepakt moeten worden.

Tijdens de verkoop staat je huis eigenlijk in een etalage, handig is dus om je persoonlijke spullen alvast op te slaan in een berging, zodat je woning tijdens een bezichtiging overeen komt met de foto’s die men online heeft gezien.

Verkoopstyling

Voor elke woningfoto is styling nodig, ook al is het alleen het verschuiven van een stoel, of het neerzetten van een plant. Een ruimte ziet er heel anders uit als je er doorheen loopt dan wanneer je het op een foto bekijkt. De fotograaf zal de sfeer zo neutraal mogelijk houden en proberen de sterke punten van het huis te benadrukken door te schuiven met meubelen en decoraties. Schrik niet, dit zal de foto’s alleen maar ten goede komen.

Wil je de voorbereiding grondig aanpakken? Haal dan een verfroller over die felroze muur, berg voetbaldekbedden op en vervang oude grepen van keukenkastjes. Grote kans dat potentiële kopers hier niet doorheen kunnen kijken.

Tijdens de fotoshoot

De woningfotograaf komt in je persoonlijke ruimte en dat is best spannend. Voor een vlot verloop van de shoot is het handig dat je wat plekken in huis hebt waar je rustig kunt zitten zonder steeds uit beeld te moeten verplaatsen. Je kan ook afspreken dat je even weggaat en de fotograaf de ruimte geeft om vlot vanuit alle hoeken foto’s te nemen. Ook is het belangrijk dat je een comfortabele plek maakt voor je huisdieren in een afgesloten kamer.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Het is niet toegestaan om teksten of foto\'s van mij te kopiëren.