Brandingtraject voor interieurontwerpers

Brandingtraject voor interieur ontwerpers

Als jij een interieurontwerp bedenkt, besteedt je zorg en aandacht aan elk detail. Door een visuele merkidentiteit die net zo mooi is als jouw projecten, neemt je ideale klant je sneller serieus en zegt sneller JA tegen je. Daarnaast hoef je geen tijd meer te verliezen aan het nadenken over hoe je bedrijf promoot. Je merk staat als een huis.

Je bedrijf bestaat alweer even en het loopt goed. Je krijgt steeds meer klanten, maar als ze om je website of visitekaartje vragen schaam je je een beetje. Deze passen niet meer bij wat je zou willen uitstralen.

Het is elke keer weer een struggle om te bepalen wat je  wil delen, want het ziet er gewoon niet uit zoals je het zou willen. Qua kleuren en lay-out is het geen geheel, en qua foto’s ook niet. Dat wekt geen vertrouwen bij een potentiële klant.

Je weet dat je door te investeren verder gaat komen, maar je ziet er tegenop om bij allerlei partijen offertes op te vragen. Je laat het liever in één keer goed doen.

Branding voor Studio Casco

Wat levert een brandingtraject je op?

Als je klaar bent met dit traject, ademt alles wat jij als bedrijf naar buiten brengt een geheel uit. Alles past naadloos bij elkaar en bij jou. En dat is precies de aantrekkingskracht. Mensen voelen overal dat jouw branding klopt en dat geeft vertrouwen.

Als jij zo’n mooi geheel neerzet in jouw huisstijl, dan kun je dat ook in een interieur.

In dit brandingtraject duiken we niet alleen in jouw merk, maar ook in jou als persoon. We gaan helemaal terug naar de basis, wie ben jij en waar wil je heen?

Zo werken we samen

Eerste maand
Fundering
Je start met een deep dive in jezelf en jouw bedrijf met onze business coach. Dit is het begin van de nieuwe richting die je op gaat slaan. Je krijgt naar aanleiding van dit gesprek vragen mee. Dit is een intensieve maand en er gaan veel kwartjes vallen.
Eerste maand
Tweede maand
Opbouw
Er zijn dingen duidelijk geworden en je bent klaar om de vragen in te vullen die de basis vormen voor je nieuwe huisstijl. Onze vormgever start met de eerst designronde en jij levert de teksten aan. Ook heb je een branding workshop met Chiela.
Tweede maand
Derde maand
Afwerking
Je huisstijl krijgt vorm en wordt met input van Chiela en jou deze maand afgerond. Daarnaast duiken we in de art-direction voor de personal branding shoot en de interieurfotografie van je project.
Derde maand
Vierde maand
Inrichten
De website wordt gebouwd en we gaan fotograferen! Zo bouwen we een unieke beeldbank op voor je bedrijf die ook de basis vormt voor jouw site en socials.
Vierde maand
Vijfde maand
Oplevering
Je huisstijl, website, drukwerk en invulbare templates worden deze maand opgeleverd en zijn klaar voor gebruik. Je krijg je brand book, uitleg over elk onderdeel en visuele voorbeelden voor je socials.
Vijfde maand
Zesde maand
Nazorg
Je krijgt een tweede workshop met Chiela en een call met onze business coach. Zo ben je helemaal klaar om je nieuwe branding goed door te voeren. Branding is een werkwoord en stopt niet als wij klaar zijn met het traject.
Zesde maand

Waarom duurt het traject 6 maanden?

1. Wij focussen ons op een lange termijn visie. Je hoeft niet over twee jaar weer iets nieuws te laten ontwerpen, omdat het snel is neergezet en toch niet zo goed bij je past. Daarnaast zorgen we dat je jouw nieuwe branding echt gaat begrijpen zodat je deze zonder problemen kunt toepassen.

2. Het is een proces, waarbij elke maand in het teken van 1 onderdeel staat. Een proces kost tijd en aandacht, en daarnaast heb je ook een bedrijf te runnen. We gaan dus niet haasten. We werken intensief met elkaar samen waarbij jij veel invloed hebt op de uitkomst.

3. We hebben diverse correctierondes waardoor we samen naar de beste uitkomst toe groeien.

Wat zit inbegrepen?*

Call met business coach

Deep dive intake

Logo, sublogo & patroon

Kleurenpalet

Typografie

1 ontwerp naar keuze

Presentatieboek (invulbaar Canva template)

Stalenbox + sluitsticker ontwerp

Website op maat inclusief videoinstructies om deze zelf bij te houden

2 branding workshops

Personal branding shoot

Interieurfotografie van 1 afgerond project

Brand book inclusief begeleiding voor gebruik van elk element

*onder voorbehoud, een offerte is leidend

Dit leverde het brandingtraject Annette op

Annette Kramer is het gezicht achter Weerd Binnenhuisadvies. Ze ontwerpt voornamelijk interieurs voor particulieren en is gespecialiseerd in keukens en badkamers. Ze vertelt hoe ze het huisstijl traject met ons heeft ervaren en wat het haar opleverde.

“Ik wilde de volgende stap zetten met mijn bedrijf en daar hoorde een professionelere website bij. Ik was van mening dat mijn toenmalige website niet overeen kwam met wat ik kan en wat ik wil laten zien. En ik werd niet gevonden via mijn site.”

Wanneer is dit traject geschikt voor jou?