Interieurfotografie

Interieur fotografie

Een interieurontwerp verdient het om met oog voor detail te worden vastgelegd. Goed beeld levert je namelijk meer geld op dan een snel geschoten foto. Je laat zien dat je jouw bedrijf en je marketing serieus neemt.

FAQ

Je krijgt een mix van overzichtfoto’s, details en sfeerbeelden – zowel verticaal als horizontaal – zodat daarmee een afwisselende beeldbank ontstaat. Deze kan op verschillende kanalen ter promotie gebruikt worden. Ook zet ik weleens de bewoners/gebruikers op de foto voor wat extra leven, bijvoorbeeld onscherp door het beeld lopend of (onherkenbaar) bezig met een alledaagse klus in huis. Uiteraard altijd met toestemming. Je ontvangt alle beelden die ik goed genoeg vind.

Een combishoot is een dagdeel interieurfotografie én personal branding fotografie. Ik maak foto’s van jou en van je eigen interieur of afgerond project (max 3 ruimtes). Wat je krijgt is een uitgebreide beeldbank met unieke content.

Je ontvangt twee handige gidsen van me; voor je klant en voor jezelf, zodat je alles uit de shoot haalt. We zorgen dat de foto’s perfect passen waar je heen wil als bedrijf. De art-direction doen we samen, dat wil zeggen voorbereiding en styling.

Ik werk niet met een maximaal aantal foto’s. Je krijgt alle foto’s waar ik achter sta, omdat ik wil dat de reportage een verhaal vertelt.

Fotostyling hoort bij mijn werk. Ik kleed elke foto aan met een combinatie van de aanwezige spullen in de ruimte, items uit andere ruimtes en meegebrachte accessoires. Ik vraag altijd aan mijn opdrachtgever of team om extra styling te regelen, omdat dat zorgt voor het meest optimale resultaat. Wanneer nodig kan ik zelf styling huren tegen meerprijs. Dit bepalen we altijd samen op basis van de huidige situatie bij de klant.

Wanneer je een shoot bij mij boekt bied ik in sommige gevallen een kosteloze PR optie aan, waarbij ik mijn netwerk inzet om de foto’s te laten publiceren in een woonblad. Dit is een geweldige boost voor je naamsbekendheid. Het project moet uniek genoeg zijn, meerdere fotogenieke ruimtes hebben (beneden en boven) en ik heb schriftelijke toestemming van de bewoners nodig. Het kan ook om jouw eigen huis gaan. Een publicatie is niet gegarandeerd.

  • Interieurfotografie: vanaf €340
  • Combi shoot: €695
  • PR optie (publicatie): kosteloos
  • Kilometervergoeding: €0,35 p/km
  • Reistijd voor >100km enkele reis: €30 p/u
  • Alle tarieven zijn ex BTW

Het project is 100% afgerond en alle onderdelen zijn geleverd. Het project is in grote lijnen uitgevoerd zoals jij dit bedacht had en jij, of jouw team, heeft de afstyling verzorgd of staat er voor open om dit in overleg met mij te regelen voor de fotoshoot. Het project ligt in lijn met projecten die jij als ontwerper aan wil trekken en met wat jij uit wil stralen.

Zo werken we samen

Ben je benieuwd hoe interieurfotografie in zijn werk gaat? Ik leg je uit wat de stappen zijn.

1. Je krijgt van mij een checklist om naar jouw klant te sturen en een checklist voor jezelf. Daarnaast vraag ik aan jou om de benodigde informatie aan te leveren over het project. Vooraf hebben we een call over het project en de styling.

2. Yes, de dag van de shoot! Ik ga met jou of een van je medewerkers naar de locatie, zodat we samen het allermooiste beeld neerzetten. Tip: ga een samenwerking aan met een woonwinkel. Zo wordt de foto beter (vaak mist een project net de juiste details) maar krijg je ook een commissie als jouw klant de spullen wil houden.

3. Het fotograferen kan beginnen. Ik vraag aan jouw klant om hun eigen gang te gaan in een andere ruimte. Zo hebben wij de beste concentratie. Ik maak een complete reportage met overzichtsfoto’s, sfeerbeelden en detailshots – staand en liggend – zodat je veel beeldmateriaal hebt om te delen.

4. Thuis maak ik meteen een back-up en een selectie van de beste foto’s. Binnen 2 weken ontvang je hoge en lage resolutie beelden zonder watermerk. Deze foto’s mogen niet gedeeld worden met andere bedrijven. Wil je dit wel? Vraag dan vooraf naar de licentiemogelijkheden.