Interieurfotografie
door Chiela.

Krachtige beelden met de juiste sfeer en oog voor detail

Een interieur vastleggen op beeld laat je doen door een ervaren en professionele interieurfotograaf die gevoel heeft voor interieurdesign. Iemand die een grafische achtergrond heeft en begrijpt hoe vormen, kleuren en composities werken. Iemand die elk detail op een unieke manier weet te fotograferen, die de kijker meeneemt en het verhaal van die ruimte of kamer vertelt. Elk interieur heeft een eigen stijl en sfeer; dit karakteristieke beeld leg ik voor je vast.

Interieurfotografie voor verschillende binnenruimtes

Een interieur bestaat uit meerdere ruimtes. Een fotoreportage binnenshuis bestaat uit het vastleggen van één of meerdere kamers. Denk bijvoorbeeld aan een

Woonkamer met openslaande deuren

Slaapkamer in allerlei nude tonen

Keuken met design-accessoires

Badkamer met maatwerk meubel

Open zolder met uitbouw en vide

Werkkamer waarin rust en ruimte de toon aangeven

Hobbykamer die tekenend is voor de bewoners

Logeerkamer die gasten een gevoel van thuis en luxe geeft

Elke ruimte, klein of groot, wordt gefotografeerd zoals de kamer is. Met nuances en combinaties van koel en warm, zwart, wit of kleur, oud of nieuw. Alle verschillende tinten en details in vormgeving komen exact op beeld zoals in werkelijkheid. Ook met het statische karakter van interieurfotografie kan je veel gevoel en sfeer in een foto leggen. Dit vraagt om vakmanschap en passie voor het vak.

Professionele foto’s van een interieur

Als interieurfotograaf maak ik professionele foto’s van een ontworpen ruimte of ontworpen onderdeel van de ruimte. Een binnenruimte fotograferen vraagt om vakkennis, inzicht en creativiteit. Hoe komen de meubels en objecten het best tot hun recht op de foto? Welk standpunt kies je? Hoe creëer je de beste en mooiste lichtinval? Als fotograaf kom ik op veel verschillende locaties. Elke opdracht is anders omdat elk interieur een eigen stijl heeft; dat maakt het werk zo leuk en afwisselend. Vooral het spelen met licht is soms een uitdaging want niet iedere ruimte heeft voldoende natuurlijk licht. Liever maak ik geen gebruik van flitsen; dat geeft het beste resultaat.

Interieurfotografie door creatieve studio Chiela - werkwijze

Hoe werkt een interieurfotograaf? Jij vraagt een offerte aan voor een fotoreportage van je interieur of afgeronde project bij een klant thuis.

Dat kan voor zakelijk gebruik, maar ook privé. Nadat mijn persoonlijke offerte door jou is goedgekeurd ga ik voor je aan de slag. Ik stuur vooraf informatie zodat bij zowel een zakelijke als privé shoot volledig duidelijk is hoe ik werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een door mij ontworpen gids voor de bewoners van het huis en het doel van de fotoreportage.

Dag van de fotoreportage

Op de dag van de fotoshoot maken we kort kennis en lopen we door de ruimtes die gefotografeerd moeten worden. De ideeën borrelen direct op. Samen bespreken we wat jij belangrijk vindt en waar de focus ligt voor de fotostyling. Heb jij hier geen tijd voor? Geen probleem; ik heb genoeg ervaring om dit zelfstandig op te pakken en volledig naar wens uit te voeren.

Take one: de eerste foto van het interieur

Het fotograferen van het interieur kan starten. Ik maak de foto’s zonder personen in de ruimte tenzij dat juist een wens is bij bijvoorbeeld een personal branding shoot. Zonder personen hoef ik niet te letten op storende details in beeld zoals schaduwen en reflecties of mensen die toch per ongeluk (deels) in beeld zijn.

Preview van de beste foto’s

Na de shoot maak ik op mijn kantoor een selectie van de beste foto’s. Deze preview stuur ik jou binnen vijf werkdagen toe. Na betaling van de factuur stuur ik jou alle bestanden toe. Je kunt ze zelf eindeloos inzetten voor op je website, social media en brochures of als kunstwerk aan jouw wand. Wil je de foto’s delen met derden? Informeer dan even naar de licentiemogelijkheden.

Zakelijk gebruik interieurfoto’s

Interieurfoto’s voor zakelijk gebruik moeten aan een bepaalde eisen voldoen. Ik bespreek samen met jou welke foto’s nodig zijn om dat doel te bereiken. Heb jij foto’s nodig voor een webshop omdat jij meubels of objecten verkoopt? Komen de foto’s in een woonblad of -magazine? Heb je een Airbnb of verkoop je een woning en moet jouw interieur van het scherm afspatten als de bezoeker door de honderden opties heengaat? Zowel offline als online springen jouw foto’s eruit en dragen ze bij aan jouw succes.

Ervaring en vakkennis

Ik ben een ervaren fotograaf die alle ruimtes van het interieur vakkundig en op mijn persoonlijke en unieke wijze op de foto zet. Zitten jouw klanten in de interieurbranche? De foto’s zullen hen op een positieve manier verrassen en zij zullen merken dat de verkoop van de verschillende interieuritems sneller gaat dankzij de foto’s. De eigen sfeer van iedere ruimte, inclusief alle kenmerkende details, staan vast op beeld.

Particulier gebruik interieurfoto’s

Wil je van je droomhuis en -interieur een fotoreportage zodat je ze als kunstwerk aan de muur kunt hangen? Een foto van jouw design keuken in zwart-wit gefotografeerd, zo artistiek genomen dat hij als canvas aan jouw muur gaat pronken? Een interieurfotograaf zet jouw wensen om in beelden. Met oog voor detail en met een tas vol professioneel apparatuur.

Branding en interieur

Een goede branding en een passend interieur kun je niet los van elkaar zien. Een interieur is zo sfeerbepalend voor het plaatje dat je laat zien. Kijkers van interieurfoto’s halen hun wooninspiratie en voorbeelden uit jouw beelden, waarna het ideaal is als ze ook bij jou aankloppen met hun interieurwensen. Met mooie foto’s creëer jij op social media een professionele online branding die uitstraalt wie jij bent als merk of bedrijf en waar je voor staat. Direct bij binnenkomst voel ik welke foto’s de ruimte nodig heeft.

Ik kom graag bij je langs om foto’s te maken van jouw project. Stijl, soort ruimte: ik heb geen voorkeur. Elke huis heeft zijn charme voor mij en dat zorgt voor kriebels; kriebels die voortkomen uit enthousiasme. Ik kan niet wachten om professionele interieurfoto’s voor jou te maken.

Ik leg de mooiste beelden vast zodat de kijker voelt alsof hij in de ruimte is, er doorheen kan lopen en geïnspireerd kan worden.

Mag ik even binnenkijken?