5 tips om een zakelijke fotoshoot soepel te laten verlopen

Een zakelijke fotoshoot kan onwennig voelen. Soms zelfs een beetje gek. Ondernemers moeten vaak een flinke drempel over voordat zij een business portret van zichzelf laten maken. Maar wist je dat dit soort foto’s juist enorm bijdragen aan een personal brand en herkenbaarheid bij jouw doelgroep?

Waarom een zakelijke fotoshoot?

Mensen willen graag weten wie het gezicht achter de ontwerpstudio of dat prachtige interieur is. Het is belangrijk dat ze het gevoel hebben je al te kennen. Op deze manier creëer je namelijk een sterke gunfactor. Je spreekt je ideale klant veel beter aan als je ze (soms letterlijk) een kijkje in de keuken kan geven. Daarom is het zaak om jezelf te laten zien, en dan het liefst op een mooie en professionele manier. Een zakelijke fotoshoot is daar de perfecte manier voor.

Als personal branding fotograaf voor interieurondernemers zorg ik ervoor dat de foto’s die ik maak, ook echt bij jouw persoonlijkheid en brand passen. De personal branding portretten moeten niet alleen uitstralen wie jij bent, maar ook waar jouw bedrijf voor staat. Daarom let ik altijd op de grote lijnen, maar ook juist op die kleine details. Hierdoor gaan de foto’s van de zakelijke fotoshoot echt bijdragen aan de herkenbaarheid bij jouw (potentiele) klanten en wordt het een versterking van jouw merk.

5 tips om een zakelijke fotoshoot soepel te laten verlopen

Vind je het nog een beetje eng om voor de camera te staan? Dat kan ik me heel goed voorstellen, maar dat is echt niet nodig. Een goede en ervaren business fotograaf stelt jou altijd eerst op je gemak, omdat je ontspannen het mooist op de foto staat. Daarom zorg ik er ook voor dat je helemaal relaxt bent en echt zin krijgt in de reportage!

Deze vijf fijne tips zorgen ervoor dat de zakelijke fotoshoot helemaal soepel verloopt:

  1. Bedenk van tevoren wat jij precies wil. Zoek bijvoorbeeld op Pinterest naar voorbeelden of bekijk op Instagram andere ondernemers die jij altijd vindt stralen. Zo weet ik, als business fotograaf, ook wat jij voor ogen hebt.
  2. Draag kleding waar jij je prettig in voelt. Hoe relaxter jij bent, hoe mooier de foto wordt.
  3. Zijn er bepaalde accessoires heel belangrijk voor jouw bedrijf? Neem ze mee naar of leg ze klaar voor de zakelijke fotoshoot. Denk hierbij aan een mooi presentatieboekje voor jouw klanten of bijvoorbeeld verschillende stalen. Maar het kan natuurlijk ook jouw interieurbijbel zijn of een coffee table boek waar je graag in kijkt voor inspiratie.
  4. Doorloop de uitgebreide hand-out die ik voor je heb gemaakt. Hierin vind je een flinke stapel kledingtips en advies op het gebied van houdingen.
  5. Geef jezelf de tijd om de shoot te doen. Uiteraard bewaak ik de planning, maar uit ervaring weet ik dat een fotomodel met haast lastig vast te leggen is. Zorg er dus voor dat je je volledig kunt focussen op de business shoot.

Heb jij interesse in een zakelijke fotoshoot en wil jij interieurfotografie combineren met personal branding fotografie? Dan drink ik graag een online kopje koffie met je!

Je las een blogpost van Chiela van Meerwijk, interieurfotograaf & brandingspecialist. Wil je als interieurontwerper laten zien wat je in huis hebt met goed beeld, branding & strategie? Dan heb ik een mooi aanbod voor je:

  • interieurfotografie — om potentiële klanten te verleiden met schitterende foto’s van je werk;
  • brandingfotografie — voor een sterk, persoonlijk merk en klanten die beter bij je passen;
  • brandingtraject — als je van je bedrijf een merk wil maken die staat als een huis;
  • visuele strategie — als je jouw online imago wil verbeteren en moeitelozer zichtbaar zijn.

Meer over mij lezen, zodat je al een hoop weet voordat we gaan samenwerken? Ook goed!

Lees ook