Interview met Mirna en Nicole van interieur2b

Elk kwartaal interview ik een interieurprofessional. Deze maand is het de beurt aan de zussen van interieur2b!

Hoi! Leuk dat ik jullie mag interviewen. Vertel eens over jullie zelf?

Hoi! Wij zijn Mirna en Nicole. Wij zijn zussen en begin vorig jaar (2021) hebben wij ons eigen bedrijf opgestart in de interieurbranche: interieur2B.

Mirna: Ik heb ongeveer 13 jaar in het toerisme gewerkt, waarvan de laatste 9 jaar als travel consultant. Ik werkte op een zelfstandig reisbureau en door covid-19 verloor ik vorig jaar mijn baan. Dat was voor mij het moment om te kijken naar een alternatief en om te kijken waar ik blij van werd. Toen besloot ik een opleiding tot interieurontwerper te volgen. Nicole had haar diploma al een jaar eerder gehaald en na een paar goede gesprekken besloten we om samen een bedrijf op te starten. En zo is interieur2B geboren.

Nicole: Naast werken in ons bedrijf ben ik nog werkzaam in de retailbranche. Samen met mijn collega’s adviseren wij onze bezoekers hoe zij zich het beste kunnen kleden. Daarbij ben ik mede verantwoordelijk voor de Visual Merchandise in de winkel. Verder ben ik gelukkig getrouwd en ben ik moeder van een dochtertje van bijna 2 jaar oud. Dus het is nooit saai bij ons in huis!

Hoe vinden jullie het om als zussen samen te werken?

Wij communiceren heel open met elkaar en bespreken alles. Dat is wel echt de basis van een goed bedrijf. We werken een keer per week samen om makkelijker dingen te kunnen bespreken maar verder werken we allebei vanuit ons eigen huis aan het uitwerken van opdrachten. We vinden het heel belangrijk dat ons bedrijf niet tussen ons in komt te staan.

Wanneer wisten jullie dat je dit beroep wilde gaan doen?

Mirna: Dat kwam door mijn zelfreflectie nadat ik mijn baan verloor. Ik ben eens goed gaan nadenken over wat ik nu echt leuk vind, en toen kwam mijn liefde voor kleur en interieur naar voren. Ik ben altijd al creatief geweest, (tekenen, fotograferen, zelf kleding maken), ik heb dus altijd al dingen gecreëerd. En ik vond het fantastisch om mijn eerste woning volledig in te richten, ik had volledig ‘carte blanche’, heerlijk vond ik dat.

Nicole: Ik ben natuurlijk al een aantal jaar bezig met ontwerpen en realiseren binnen de retailbranche. Maar 3 jaar geleden heb ik met succes de studie Binnenhuisontwerpster afgerond. Ik wilde mijn kennis vergoten. Tijdens de studie kijk je al anders naar ruimtes maar je leert ook veel nieuwe materialen kennen. Je gevoel voor sfeer en kleurbepaling versterken enorm. Super leuk!

Wat is jullie grootste droom voor interieur2B?

Wij zouden graag in de toekomst alles zelf willen regelen. Van ontwerpen tot het project leiden en uitvoeren. Het is zo mooi om te zien dat wat je op papier bedenkt langzaam tot leven ziet komen. Je hebt dan ook altijd de vrije hand nog om aanpassingen te kunnen maken. Voor de nabije toekomst werken we aan de droom van een eigen kantoor, waar we klanten kunnen ontvangen en waar we veel verschillende monsters/stalen hebben liggen om de klanten direct mee te inspireren.

Wat is een belangrijk element in jullie ontwerpen?

Mirna: Een nieuw interieur moet niet alleen de identiteit van de bewoners weergeven maar het moet ook praktisch en leefbaar zijn. Een ontwerp kan nog zo mooi zijn maar je moet er wel kunnen wonen.

Nicole: In mijn ontwerpen vind ik het meest belangrijkste dat alles klopt met elkaar. Zo stem ik de kleuren mooi af met elkaar en combineer ik verschillende materialen om een sfeer neer te zetten. Maar wat ik misschien nog het meest belangrijke vind: dat mijn ontwerp bij de levensstijl van mijn klant past. Ik zorg dat er een goede basis ligt die met een levensstijl mee kan veranderen.

Kinderkamer ontwerp Nicole
Woonkamer ontwerp Mirna

Heb je een herkenbare stijl? Of verandert die helemaal mee met je opdrachtgevers?

Mirna: Ik hou heel erg van kleur, patronen en bijzondere materialen, meestal op een wand of in een element zoals een bank. De rest hou ik graag rustig om een mooie balans te creëren. Dit zie je in veel van mijn ontwerpen terug. Maar altijd afgestemd op de wensen van de klant. Wat dat betreft vullen Nicole en ik elkaar perfect aan qua stijl. Haar stijl is rustiger en meer ingetogen, dus zij kan me, indien nodig, altijd terug fluiten 😉

Nicole: Ik heb wel een eigen stijl. Ik houd van een goede basis en rustige elementen in een ruimte. Ook omdat de eigendommen van de opdrachtgever erbij moeten passen. Mijn sterkste ontwerpstijl is landelijk modern. Het combineren van natuurlijke materialen geven een goede sfeer en een heerlijk thuisgevoel. Het fijne is omdat wij samen gestart zijn, dat we altijd op elkaar kunnen vertrouwen. Door elkaar te inspireren daag je elkaar uit en zorg je ervoor dat je uit je comfortzone gaat. Daar leer je zoveel van!

Welke werkzaamheden in je vak vind je het leukste om te doen? En tegen welke hik je steeds weer aan?

Vooral het ontwerpen motiveert ons. Van het tekenen van de plattegronden tot het uitwerken van de kleuren en materialen geeft ons energie. Omdat wij ook veel handmatig werken komt op deze manier het ontwerp pas echt tot leven. Maar op nummer 1 staat dat wij graag mensen blij maken!

Mirna: Wat ik nu nog soms lastig vind is het onder woorden brengen van het advies. Je wilt niet alleen de kleurnummers etc. melden maar vooral ook uitleggen waarom je ergens voor gekozen hebt. Kortom je wilt een gedegen advies geven. Wat het soms lastig maakt is dat keuzes soms meer vanuit een gevoel gemaakt zijn in plaats van een rationele regel. Je kunt van een klant niet verwachten dat ze zich 100% overgeven aan jouw gevoel, terwijl dat soms wel het geval is. Het is dus belangrijk om ook de reden achter een beslissing duidelijk uit te leggen.

Nicole: Wat ik het minst leuk vindt (en waar ik moeite mee heb) zijn keuzes maken. Er kan tegenwoordig erg veel in het interieur en dat is voor mij nog wel eens overweldigend. Ik probeer dan zo dicht bij de wensen van de klant te blijven. En advies in te winnen bij mijn zus 😉

Ik ben benieuwd hoe jullie huis eruit ziet! Wat is jouw persoonlijke stijl, en kun je iets over je huis vertellen?

Mirna: Ik woon in een oude arbeiderswoning uit 1927 in IJmuiden. Zoals gezegd hou ik van kleur en behang met fijne motieven. Toen ik vorig jaar bij mijn vriend introk moesten we van twee interieurs een thuis maken. Mijn vriend was in het begin wat huiverig voor behang maar hij heeft een brede smaak en staat voor veel dingen open. Het fotobehang achter de tv hebben we bijvoorbeeld samen uitgezocht. Verder heb ik een hoop planten en accessoires ingebracht. Wat dat betreft heb ik de vrije hand maar een thuis maak je samen, dus we overleggen het vaak wel even.

Nicole: Wat ik al vertelde heb ik mijn huis een jaar geleden verbouwd. Het is een vrijstaande woning uit 1992 in Almere. Vrij nieuw dus nog. Maar de afgelopen 27 jaar was er niets meer gebeurd in huis, dus het interieur was aardig blijven hangen in die tijd. Tijdens het indelen en ontwerpen van de woning heb ik naar mijn gezinssituatie gekeken. Ik heb een peuter van 2 jaar, dus ik keek ook naar de praktische kant. Wij hebben nu een onderhoudsarme pvc vloer met vloerverwarming en gestucte muren waar altijd een nieuwe verflaag op kan. In de hal heb ik een prachtige Moods vloer laten leggen wat het huis meer karakter geeft. Wat je veel in mijn interieur ziet zijn planten. Ze stralen gezelligheid uit en met de verschillende kleuren groen geven ze een fijne sfeer.

Slaapkamer van Mirna
Woonkamer van Nicole

Vond je het lastig om voor jezelf keuzes in je interieur te maken? Verander je vaak dingen in huis?

Mirna: Keuzestress heb ik alleen als ik te veel dingen leuk vind maar meestal weet ik van te voren vrij goed waar ik naar op zoek ben. Ik verander meestal de kleine dingen in huis, zoals andere accessoires, kussens, souvenirs, schilderijen of een nieuw behang op die ene muur. Verder is de basis van mijn interieur vrij tijdloos en raak ik er niet snel op uitgekeken. Zo heb ik de meubels in de woonkamer al 10 jaar en ik vind ze nog steeds prachtig. Waarschijnlijk staan er ze nog wel 10 jaar.

Nicole: De keuzes voor in mijn eigen interieur waren niet heel moeilijk. Gelukkig zitten mijn man en ik aardig op 1 lijn. Wel heb ik twee weken gedaan over de kleurbepaling. Wij hebben namelijk een lange muur, wat de keuken en woonkamer samenbrengt. Ik ging voor groen, maar toen ik de kleur moest doorgeven aan de schilders wisselde ik toch nog naar 2 tintjes lichter. De basis in mijn interieur verander ik vrijwel nooit. Soms leg ik weleens een nieuw vloerkleed neer, daar verander je al heel veel mee.

Wat is jouw favoriete item of hoekje in huis momenteel en waarom?

Mirna: Toch wel het fotobehang achter de tv, juist omdat het zo anders is. En we hebben een fijne hoekbank met veel zon, waar ik in de winter heerlijk in weg kan kruipen en zo kan genieten van deze muur.

Nicole: Het fijnste plekje in huis vind ik mijn slaapkamer. We hebben een zacht grijs tapijt met een diep blauw behang achter ons bed. Met koperen accenten en houten planken aan de muur vind ik het een fijne en veilige plek om te zijn. Hier heb ik ook veel persoonlijke dingen staan. Zo heb ik een foto van 1 van onze reizen uitvergroot en boven ons bed gehangen.

 
 

Heb je nog een tip of boodschap die je wil delen met de lezers?

Blijf bij jezelf en houd het persoonlijk, dat is een interieur immers ook. Wees niet bang om ergens voor te kiezen en er voor te gaan. Ook als dit betekent dat je afwijkt van wat je klanten in hun hoofd hebben omdat je weet dat dit uiteindelijk beter bij de klant past. Zo zullen ze uiteindelijk meer tevreden zijn met het resultaat.

Bedankt voor jullie tijd, dames!

Volg interieur2B op Instagram
Bekijk de website van interieur2B

Je las een blogpost van Chiela van Meerwijk, interieurfotograaf & brandingspecialist. Wil je als interieurontwerper laten zien wat je in huis hebt met goed beeld, branding & strategie? Dan heb ik een mooi aanbod voor je:

  • interieurfotografie — om potentiële klanten te verleiden met schitterende foto’s van je werk;
  • brandingfotografie — voor een sterk, persoonlijk merk en klanten die beter bij je passen;
  • brandingtraject — als je van je bedrijf een merk wil maken die staat als een huis;
  • visuele strategie — als je jouw online imago wil verbeteren en moeitelozer zichtbaar zijn.

Meer over mij lezen, zodat je al een hoop weet voordat we gaan samenwerken? Ook goed!

Lees ook